Gezonde brownie recepten

Protein brownie recept

Recepten

Hoe maak je brownie(s) recept a la Jenn. Iedereen wil graag wat lekkers eten en ik ken weinig mensen die niet gek zijn op brownies. Nu zijn brownies niet een goed idee als je aan het lijnen of op de gezonde tour bent. Ik heb in mijn dieet tijden een gezonde brownie ontwikkeld door verschillende recepten te combineren. Het brownie recept met cacao en zonder boter werkt voor mij heel goed! Mijn vrienden en familie vinden de brownies ontzettend lekker en kunnen er niet vanaf blijven. Ik vertel jullie graag hoe je de brownies moet maken!

Protein brownie recept

Je kan de brownie maken met meer protein! Hiervoor heb je dan enkel eiwitshake poeder nodig in de smaak chocolade of zonder smaak.

Ingredienten gezonde brownies

– 1 rijpe banaan (180 gram)

– 2 eieren (grote eieren)

– Vanille extract

– Puur cacaopoeder zonder suiker (50 gram)

– Pure chocolade zonder gemalen suiker (80 gram)

– Bakpoeder/ Natriumbicarbonaat (6 gram, een half zakje)

– Handje met diverse nootjes 

– Snufje zout

– Snufje gemalen kaneel

– Melk of *plantaardige vervanger, zonder suiker (10 ml)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 175 graden en zorg ervoor dat je een kleine (vierkante) ovenschaal hebt met daarin bakpapier en zet dit klaar. Daarnaast heb je een kom nodig om alles te mixen. 
  2. Snij de banaan in stukjes en leg die in de kom. Doe daarna de eieren, vanille, bakpoeder, het zout en het kaneel en de melk* in de kom. Dit moet je goed roeren tot het een beetje goed gemixt is en de banaan in ieder geval geprakt is.
  3. Dan voeg je dan cacaopoeder toe en snij je de pure chocolade in fijne stukken. Deze voeg je ook toe aan de mix. 
  4. Vervolgens mix je de hele mikmak goed door elkaar tot een mooi beslag (zonder klonten!). 
  5. Na het mixen voeg je de helft van de nootjes toe aan de mix, roer dit goed door. 
  6. (Als je er proteïne in wil, is dit hét moment om er een schep doorheen te mixen, voeg nu een scoop eiwitpoeder toe!)
  7. Giet het mengsel in de bakvorm en zorg voor een goede verdeling. De andere helft van de nootjes kan je bovenop het mengsel verdelen met eventueel nog een paar stukjes pure chocolade. 
  8. Hierna kan de mix in de oven voor ongeveer 20 minuten. Als de timer is gegaan en de brownies zijn klaar, moeten ze afkoelen (20 minuten). Als je dat niet doet dan worden ze er niet mooier op. Wacht dus even met het snijden/ aanraken. (ik snap dat je niet kan wachten hoor haha). Dan heb je nu je goeie brownies zonder boter.

Eet smakelijk!