Gezonde lasagne recept

Keto lasagne recept

Recepten

Ikzelf ken niemand die mijn gezonde lasagne niet lust. Lasagne is een Italiaans gerecht, dat voor een langere tijd de oven in moet. De bereiding van lasagne is vaak wat langer en het is niet het meest ideale recept als je op (keto) dieet bent. Ik heb daarom een recept bedacht waar weinig calorieën in zitten en veel groente! Het is ook mogelijk om het recept vega te bereiden, hiervoor kun je verder in het recept de aanpassingen lezen.

Wat is lasagne?

De traditionele lasagne is een gerecht uit de Italiaanse keuken. Ja, dit houdt in dat er pasta betrokken is. De lasagnebladen zijn gemaakt van pasta. Een normale lasagne van 400 gram heeft al snel ruim 1200 kcal – per persoon. Dit is dan ook echt niet dieetproef. De pasta is rijkelijk gevuld met groente, gehakt, lasagnesaus, kaas en eventueel nog meer extra’s. Wij zijn hier thuis echt gek op, maar dit aantal calorieën kan niet door de beugel. Hierbij mijn alternatief voor een lekkere, gezondere lasagne!

Ingredienten Gezonde lasagne

Vegetarische lasagne maken

Mocht je geen vlees willen gebruiken, kan je vegetarische rul gehakt gebruiken (300 gram), amandelmelk of water in plaats van melk. Daarnaast kan je de mozzarella kaas vervangen door geraspte, vegetarische kaas.

 Bereiding gezonde lasagne

Vooraf verwarm je de oven op 180 graden. Je kan daarnaast alvast een ingevette ovenschaal klaarzetten. (middelgroot a 1,5 liter).

Doe het gehakt in een grote pan en rul het bruin. Als dit zo ver is, kan je de Italiaanse groente toevoegen. Laat dit 2 minuten aanbakken. Voeg vervolgens de melk, het water, de tomatenpuree en de inhoud van het zakje kruidenmix toe. Laat dit geheel 2 a 3 minuten koken op laag vuur (blijf roeren).

Vervolgens begin je met een laag saus in de ingevette ovenschaal. Daarna bouw je de lasagne op met de pompoen lasagne bladeren en weer een laagje saus. Uiteindelijk eindig je ook weer met een laagje saus. Deze bestrooi of bedek je met de mozzarella. Hierna doe je de gezonde lasagne in de oven voor 25 à 30 minuten. Als de tijd erop zit, is het verstandig om de lasagne even 5 minuten af te laten koelen. Zo wordt het baksel stevig en is het fijner opscheppen.

Eet smakelijk!

Psssst, nog zin in een lekker nagerecht? Bekijk hier het recept voor een gezonde brownie!