Bieten­burger recept

Bietenburger recept, een goede vervanger voor de normale hamburger.

Recepten

Eet gezond en probeer de bietenburger met zoete aardappelfrietjes uit de oven. Het is een gezonde variant op een heerlijk hamburger menu. De bietenburger is volledig vega en echt heerlijk. De bietenburger is gemaakt van rodebieten. Mocht je meer willen weten over de burger zelf, dan kan je beter online even kijken naar de ingredientenlijst. Wel kan ik zeggen dat de Nutrition score A is (20 feb 2023). Daarbij is het gebasseerd op groente en dus zonder vlees. De bietenburger is een perfecte vervanging voor een gezondere maaltijd. Als je de burger af wil maken, kun je (niet voorgefrituurde) zoete aardappelfrietjes in de oven doen met diverse kruiden. Zo heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan! 

De boodschappen (2 personen)

Voor de boodschappen zal je ditmaal wel naar de Albert Heijn moeten. Ik heb verder namelijk nog nergens een bietenburger gezien. Wel kun je de andere boodschappen zoeken bij de Lidl of andere winkel.

Boodschappen

  • Bietenburgers (2 stuks) Zie deze link

  • Avodcado (1 stuk)

  • Mayolijn (vervanger voor mayonaise)

  • Hüttenkäse (klein bakje)

  • 2 luxe speltbollen 

  • Verse zoete aardappelfriet (400 gram)

  • Rozemarijn kruiden

  • Olijfolie

  • Paprikapoeder

  • Zoet

Zoete aardappel-frietjes uit de oven:

Verwarm de oven 200 graden. Kruid de frietjes in met rozemarijn en paprikapoeder. Wees vooral niet zuinig, maar kruid ze wel in zoals jij het zou willen. Verdeel de zoete aardappelfrietjes in de ovenschaal en bak de frietjes 50 minuten lang gaar. Ik adviseer je om de patatjes regelmatig te keren, hierdoor worden ze lekker gaar. Mochten ze nog steeds niet gaar zijn, dan kun je ze nog langer in de oven doen.

Bietenburger maken

Om de bietenburger te maken, heb je een pan nodig. Zelf gebruik ik de PAM bakspray (lees meer in mijn blog over 5 favoriete swaps), maar je kan ook olijfolie gebruiken. Verwarm de pan en bak de hamburger zoals op de achterkant aangegeven. De bietenburger is op basis van 78% rode bieten, dus je moet er anders mee omgaan dan als een vleesburger. Tijdens het bakken moet je de burger regelmatig keren.

Het broodje van de burger:

Maak de speltbroodjes open met een kantelmes. Smeer op de onderkant mayolijn (of mayonaise) en leg de in stukjes gesneden avocado verdeeld neer. Op de bovenkant kan je een flinke lepel Hüttenkäse smeren. Als de burger gaar is, leg je hem tussen de onder- en bovenkant. Zo heb je de burger compleet. Haal de frietjes ook uit de oven en tada! Je heerlijke bietenburger met frietjes!

Eet smakelijk!

Tot slot

Mocht je dit recept nou uitproberen, laat het mij dan weten. Het is oprecht echt heel erg lekker en ik vind het leuk dat je het probeert. Stuur me een DM op Instagram en ik reageer daar sws op! Verder wil ik graag Niels een SO doen, omdat de burger ooit zijn idee was.