Afvallen met gezond en vooral lekker eten, hier zijn 5 makkelijke swaps!

Om afvallen met gezond en vooral lekker eten waar te maken, zul je veel discipline moeten hebben. Echter is het bijna onmogelijk om 100% toegewijd te zijn. Zelf heb ik hier ook wel eens last van, maar ik probeer sterk te zijn. Zo is het heel lastig om geen drankje te doen, als je collega’s of vrienden dat wel doen en is het misschien niet zo fijn om zonder een snack op de bank te zitten. Zelf heb ik geen zin om 24/7 op groente te kauwen. Hierom deel ik een aantal lekkere food swaps!

1. Wijn met weinig calorieën swap

Mijn wijntje met weinig calorieën voor bij de borrel is momenteel: de Skinny wijn die je bij de Albert Heijn kunt kopen. De wijn is er in 3 verschillende smaken, rose, rood en witte droge wijn. De wijn is een beetje anders dan normaal, maar voor mij voelt het toch een stuk verantwoord. De prijs per fles is 4,99 euro. Wel wil ik erbij vermelden dat alcohol je lichaam sws minder snel vet laat afbouwen, dus nog steeds zou ik liever niet drinken. Daarnaast kan je ook de Pure wine bestellen, maar deze is wat prijziger (12,99 euro).

Skinny wijn van de Albert Heijn. afvallen met gezond en vooral lekker eten.

2. Gezonde olie voor bakken en braden swap

Door de stagiaire van mijn eerste werk, kwam ik achter de truc om bakboter en olie te vervangen door de PAM bakspray zonder calorieën. Hierdoor bespaar je elke maaltijd gewoon heel veel vetjes, haha. Zelf gebruik ik hem voor elke maaltijd, maar waarschijnlijk zal dat misschien een beetje too much zijn. De smaak daarentegen is gewoon goed! Zelf zou ik alleen een biefstuk wel in echte boter bakken. De bakspray die ik gebruik is de Bakspray van PAM.

3. LAGE CALORIEËN SNACKS SWAP

Ik ben gek op chips, popcorn, nachos en alles wat er op lijkt. Het liefst eet ik een hele zak leeg op de bank, als het er al niet twee zijn. Om afvallen met gezond en vooral lekker eten de stimuleren heb ik hier een oplossing voor. Voor mij was het dan ook een grote temptation om steeds weer te snacken. Het is een kunst om af te kicken, dat weet ik als geen ander. Wat mij vaak triggered aan chips, is de zoute smaak. Ik ben er gek op. Nu heb ik hiervoor een fijne vervanger van een Turkse vriendin: Pipas. Pipas zijn zonnebloempitten met een laagje zout. Je kauwt de schil van het pitje af en proeft zo direct een lekkere zoute smaak. Doordat je ook moeite moet doen om het pitje op te maken, denken je hersenen dat je veel aan het eten bent (trucje!). Hierdoor eet je eigenlijk alleen maar pitten, maar heb je wel een goede snack!

4. De brood swap, kies voor spelt brood!

Voor mij heeft het soort brood ook een rol gespeeld in het afvallen. Nooit wist ik het echte verschil tussen wit en bruin brood en dus daarom heb ik er nooit rekening mee gehouden. Toen ik mijn personal trainer in schakkelde, vertelde hij eigenlijk direct dat als ik brood eet, ik beter Speltbrood kan eten. Het brood vult beter en is afzienbaar gezonder doordat er 30 tot 60% meer mineralen in het brood zit dan bij andere graansoorten. Daarnaast bevat het brood Zink, Magnesium, Fosfor en Koper. Maar de brood switch zal vooral helpen aan een verzadigd gevoel, hierdoor eet je later minder of heb je minder de drang om te snacken.

Dit broodje is rijkelijk belegd met verschillende soorten kazen, geen aanrader als je op dieet bent, haha.
Dit broodje is rijkelijk belegd met verschillende soorten kazen, geen aanrader als je op dieet bent, haha.

5. een stuk fruit in plaats van een ontbijt koekje

Eigenlijk is het juist een goed idee om een stukje fruit te eten in plaats van een ontbijt koekje, maar ja ik snap dat het ontbijtkoekje erg lekker kan zijn. Zelf probeer ik rond 10:30-11:00 uur elke dag een appel of banaan te eten. Dit is niet alleen goed voor de verbranding, maar ook voor je gezondheid, je huid, je energie en je humeur. Als je jezelf eraan went, zul je zien dat dit een goede vervanging is voor het bolletje ontbijtkoekje (geen haat, maar het weegt toch wat zwaarder dan een echt stuk fruit).

Tot slot

Nou, door deze swaps maak je je maaltijden in ieder geval een stuk gezonder, als je je richt op afvallen. Ik ben benieuwd of je de swaps een goed idee vindt of dat je er niet aan moet denken. Deze swaps hebben mij in ieder geval enorm geholpen en ik hoop dat het jullie ook helpt! Hopelijk wordt afvallen met gezond en vooral lekker eten vanaf nu wat makkelijker.

Jenn liefs logo Jennifer Wereldraadsel.nl