Google New Hires Event 2023

Op dinsdag 28 februari 2023 heb ik deel genomen aan het Google New Hires Event 2023. Tijdens deze bijeenkomst kunnen nieuwe werknemers of beginnende experts kennismaken met Google. Tijdens het event komen er verschillende onderwerpen aan bod. Zo hebben we het gehad over Performance Max advertenties, Branding strategieën, nieuwe Privacy wetgevingen in Europa, communiceren, mogelijkheden en adverteren op platformen zoals Youtube. Tijdens de pauzes van het event, konden wij marketeers goed met elkaar netwerken en verhalen uitwisselen. In deze blog vertel ik je hoe ik het heb ervaren!

Google New Hires Event 2023

Waar vindt het event plaats?

Het Google New Hires Event vond plaats op het kantoor van Google in Amsterdam Zuid. Het kantoor is dichtbij het NS station “Amsterdam Zuid”. Na ongeveer 5 minuten lopen ben je dan ook bij het indrukwekkende gebouw met 22 etages. Als je bij het kantoor aankomt, moet je wel toegelaten worden door de receptie. Het Google New Hires Event vond plaats op de 8ste etage. Als je een van de meerdere liften pakt ben je zo op de etage van het evenement.

Waar ging de presentatie over?

De Engelse presentatie ging over nieuwe innovaties, nieuwe trends, verhalen, ontwikkelingen en over de ontwikkelingen van wij als experts. De verschillende deskundigen vertelde ons hun ervaringen en hoe ze terecht zijn gekomen bij een internationaal bedrijfs als Google. Ik vond het erg leuk dat ze ook veel storystelling deden en veel over zichzelf vertelde. Hierdoor krijg je een directe band met de spreker en blijf je aandachtig luisteren. De kennis waar we het over hadden tijdens de presentatie ga ik helaas niet delen met mijn trouwe blog vrienden, ik weet namelijk niet of dit op prijs gesteld wordt.

Wat voor Sprekers waren er?

De agenda van het Google New Hires Event stond vol met interessante sprekers. De sprekers werken allemaal bij Google en sommige kwamen van ver voor het event. Zo kwam er een medewerker uit Zweden en zo komen er meerdere sprekers uit Dublin (hier zit een mega groot Google kantoor). 

De sprekers hadden allemaal hun eigen charme en verhaal. Zo vond ik dat Hana echt zo’n goed verhaal vertelde over Youtube, daar kijk ik dan weer echt tegen op. Ze nam het hele publiek mee met elke zin, met elk feit, met haar hele presentatie. Dat vind ik echt knap. 

De agenda

  • Welkom bij Google, geleverd door Jetske Louw
  • Performance marketing met Paul van den Enden
  • YouTube met Hana Tuhami
  • Privacy en GA4 met Luuk Kapteijns
  • Adviserend verkopen met Robin Wiman
  • Chatten bij het haardvuur met een speciale gast

Netwerken

Als je mij kent, weet je dat ik hier ook naar toe ga om te netwerken. Samen met mijn collega Rens hadden we leuke gesprekken met mede experts. Het is leuk om andere marketing bureau’s te spreken met grote klanten. Nu is het marketing bureau waar ik werk gericht op de Travel en Leisure business, maar we kwamen ook een bureau tegen die een van alle soorten klanten heeft. Voor mij is het leuk om te zien dat er veel talenten zijn uitgenodigd. Als ik mij niet vergis is het event vooral voor Google Premium Partners. Hier heb ik tevens een blog of ja nieuwsbericht over geschreven op de website van Red. 

Tot slot

Tot slot wil ik graag mijn werk bedanken voor de mogelijkheid om naar het Google New Hires Event te gaan. Tobias is een ware spreker en inspirerende Googler. Ik kijk er naar uit om weer naar Google te gaan en meer te leren. Zo kan ik mijn klanten nog beter helpen en werk ik goed aan mijn mindset. Ik vind dat je Google medewerkers vaak herkent aan hun uitgesproken persoonlijkheid en enthousiasme. Daarnaast ben ik nog heel dankbaar voor het notitieboekje van Google, dat is een leuke reminder!

Google New Hires Event 2023 boekje