5 tips om een goedkoop appartement te vinden

Sinds 1 april ben ik verhuisd naar een super leuk plekje om de hoek van mijn huidige huis. Mijn doel was om een goedkoop appartement te vinden, met een leuke uitstraling. Ik wil graag in Arnhem blijven wonen en dan het liefst in de prachtige wijk Sonsbeek. Daarnaast wil ik ook wel mijn auto blijven rijden en goed kunnen sparen. Hierom ben ik nu voor mijzelf gaan zoeken in Arnhem.

De huidige huur van mijn nieuwe huis is €540 per maand (excl. G/W/L). Dit is extreem goedkoop voor een zelfstandige woning in Arnhem van 63 m2. Hierbij wil ik wel graag vermelden dat ik wel het een en ander aan mijn huisje heb geklust. Dit vond ik zelf nodig om er een leuk huisje van te maken en ik wil ook iedereen bedanken die mij daarmee geholpen heeft!

Het duurde een maand voordat ik mijn nieuwe huisje gevonden had. Mijn nieuwe huis ligt op een afstand van 150 meter van mijn oude huis en daarmee was ik gelijk enthousaist. De een zou het geluk noemen, maar ik noem het niet perse geluk. Ik help vaker mensen met een nieuwe woning door mijn netwerk en kennis. Om jou te helpen met het vinden van een goedkoop appartement, heb ik deze blog geschreven met 5 tips om een goedkoop appartement te vinden in bijvoorbeeld de stad Arnhem.

goedkoop appartement te vinden in Arnhem

Tip 1 Zet je Netwerk

Om snel een huis te vinden in een stad is het handig om mensen te kennen en ze te informeren dat je een nieuw huis zoekt. Door het simpelweg te melden, maak je al meer kans doordat deze mensen dan aan je denken als er iemand ergens is verhuisd. Laat het dus absoluut weten door een berichtje of door een post op Instagram of Facebook.

Tip 2 Facebook groepen

Meld je aan bij alle facebookgroepen die huizen, kamers en meer aanbieden in jouw stad. Mijn huidige huis heb ik hierdoor gevonden en daar ben ik heel blij mee. Eerst dacht ik dat het een scam was of dat ik geen kans zou maken, maar ik woon er toch echt nu. Blijf netjes als je een berichtje stuurt en vermijdt teksten over dat je muziek maakt of een feestbeest bent, dit schikt vaak af!

Tip 3 Lokale makelaars

Kijk niet alleen naar grote makelaar partijen, kijk ook naar lokale kleine makelaars om een goedkoop appartement te vinden. Zo volg ik meerdere websites en sta ik in contact met meerdere contactpersonen hiervan. Ik ben wel altijd voorzichtig met betaalde diensten, ik zoek liever gratis opties. Dit wordt echt onderschat dus ik zou hier zeker naar kijken. Vermijdt wel Funda of kamer.net, dat is veel moeilijker en duurder. Een voorbeeld van een fijne makelaar is househunting.nl, hier heb ik al meerdere vrienden geholpen aan een huis.

Tip 4 Regel je gegevens

Zorg ervoor dat je alles voor elkaar hebt en dat je weet dat je papieren kloppen. Kom netjes naar de bezichtiging en verzorg jezelf. Dit is heel belangrijk en je zorgt hierbij voor punten. De verhuurder wil een net en zeker iemand in zijn huis, wees daarvan bewust.

Tip 5 Geef niet op

Ik had echt niet verwacht dat ik een goedkoop appartement zou kunnen vinden in Arnhem. Dit is toch gelukt! Ja, ik moest wel even door het uiterlijk van het huis kijken, maar uiteindelijk heb ik er een leuk plekje van kunnen maken met behulp van vrienden en connecties. Binnenkort show ik het eindresultaat! Dus geef niet op en met deze tips lukt het jou sws om een goedkoop appartement te vinden in jouw stad!

goedkoop appartement te vinden in Arnhem
goedkoop appartement te vinden in Arnhem