Hoe maak je eigen GIF’s voor instagram

Hoe maak je een eigen GIF’s voor op Instagram. Je wil bijvoorbeeld dat iedereen je GIF kan vinden door je merknaam in te typen. Dit kan natuurlijk mooi delen in je verhaal en gebruiken bij andere personen die je taggen. De vraag “Hoe maak je GIF’S voor Instagram” kreeg ik onlangs van een klant. Om deze reden, heb ik een blog geschreven. lees hieronder hoe je GIF’s maakt. Mocht je er niet uitkomen, laat het dan vooral weten!

De Stappen

Het delen van GIFs op Instagram is een geweldige manier om je feed leuker en dynamischer te maken. Helaas ondersteunt Instagram geen directe upload van GIF-bestanden, maar je kunt nog steeds GIF-achtige content delen in de vorm van video’s en stories. Hier is hoe je dat kunt doen:

Maak een GIF of converteer een bestaande GIF:
1.  Om GIF-achtige content te delen op Instagram, kun je een GIF maken met behulp van de methoden die in mijn vorige blogpost werden beschreven, of je kunt een bestaande GIF downloaden van websites zoals Giphy, Tenor of Imgur.

2.  Converteer de GIF naar een video:- Instagram ondersteunt geen directe GIF-upload, dus je moet je GIF-bestand omzetten naar een videoformaat zoals MP4. Er zijn verschillende online conversietools beschikbaar die je hierbij kunnen helpen.

3. Bewerk de video (optioneel):
– Als je wilt, kun je de geconverteerde video bewerken voordat je deze op Instagram plaatst. Je kunt bijsnijden, effecten toevoegen, ondertitels invoegen, enz.

4. Plaats de video op Instagram:
– Nu kun je je bewerkte video delen op Instagram. Hier zijn twee manieren om dit te doen:

a. In je Instagram-feed:
– Open de Instagram-app en tik op het ‘+’-pictogram onderaan je scherm om een nieuw bericht te maken.
– Selecteer de geconverteerde video die je wilt delen.
– Voeg een onderschrift, hashtags en andere gewenste details toe.
– Klik op ‘Delen’ om de video op je Instagram-feed te plaatsen.

b. In je Instagram Stories:
– Open de Instagram-app en veeg naar rechts vanuit je feed om naar de verhalensectie te gaan.
– Tik op het camerapictogram in de linkerbovenhoek om een nieuwe story te maken.
– Selecteer de geconverteerde video als je verhaal.
– Voeg eventueel tekst, stickers en andere interactieve elementen toe.
– Tik op ‘Je verhaal’ om de video in je Instagram-verhaal te plaatsen.

5. Tag en deel met hashtags:
– Je kunt je geüploade GIF-achtige video taggen met relevante Instagram-gebruikers en hashtags om je zichtbaarheid te vergroten.

Dat is het! Nu weet je hoe je GIF-achtige content kunt delen op Instagram, zelfs als Instagram geen directe ondersteuning biedt voor GIF-bestanden. Dit stelt je in staat om je creativiteit te uiten en je Instagram-feed aantrekkelijker te maken voor je volgers.

Hoe maak je GIF's op Instagram