(Bijna) 15 kilo afvallen, hier lees je hoe ik het heb gedaan.

In totaal (bijna) 15 kilo afvallen in een periode van 4 tot 5 maanden, hoe heb ik dit voor elkaar gekregen? Om een precies getal te noemen begon ik met een gewicht van 78 kilo. Nou 78 kilo en een lengte van 171 cm stond mij niet geweldig. In deze periode was ik mij er nog niet van bewust dat ik ook niet meer op een dunne versie van mijzelf leek. De eerste reden om af te vallen was ook eigenlijk om lekker fit te worden. Achteraf gezien ben ik blij dat ik überhaupt de keuze gemaakt heb, anders had ik vandaag de dag misschien nog steeds niet door dat ik mijzelf niet meer zo mooi vond. 

In totaal ben ik 12,5 kilo verloren. Dit deed ik samen met mijn personal trainer. Voordat ik een personal trainer had, kwam er niet echt schot in de zaak. Ik trainde toen 5 keer in de week, maar ik at nog steeds meerdere dagen patat en weinig groente. Mijn personal trainer heeft mij echt geholpen om een stok achter de deur te krijgen. In deze blog vertel ik je mijn verhaal en geheim om 12,5 kilo af te vallen in enkele maanden. 

(Bijna) 15 kilo afvallen Jennifer Heister
Links is met 12,5 kilo en rechts is na 12,5 kilo afvallen.

Mijn dieet: “Het kampvuur principe”

Het kampvuur principe is een manier van dieeten. Als je volgens het kampvuur principe eet, eet je om de 2,5 a 3 uur. Hierdoor hou je steeds je “vuurtje” brandend. Wat ik met vuurtje bedoel is eigenlijk mijn verbranding die blijft branden . Door regelmatiger en in verhouding te eten ben ik verzadigd, heb ik minder snaaimomenten door een stabielere suikerspiegel en verbrand ik beter en meer vet! Hierdoor kan je beter afvallen en krijg je minder honger. Daarnaast drink je ook steeds water en groene thee, hierdoor sus je de honger ook. Hieronder geef ik je een voorbeeld van mijn dagelijkse eetgedrag:

Eetschema voor afvallen

7:30 uur Ontbijt: Alpro yogurt Naturel met een blauwe bessen, chai zaad en gepofte spelt.
10:00 uur Snack: Appel.
12:30 uur Lunch: Een luxe speltbol met jonge 30+ kaas en een gekookt ei.
15:00 uur Snack: Handje vol nootjes.
18:00 uur Avondeten: mijn overheerlijke gezonde lasagne (geen grote portie).
21:00 uur Late night snack: Stuk komkommer.

Door je echt te houden aan deze tijden, wen je aan het patroon en blijf je in het gareel. Ik vind het wel belangrijk dat je wel afwisseling in je eten hebt, dat is beter voor je. In combinatie met veel groente en genoeg water, voel je je ook lekker fit + het helpt voor een helderdere huid!

gezonde lasagne recept wereldraadsel.nl voor 15 kilo afvallen
Gezonde lasagne uit de oven

Stok achter de deur

Voor mij helpt het heel erg als ik “moet” in plaats van “wil”. De persoon die mij daarmee helpt is Joey, mijn personal trainer. Hij heeft mij geholpen met het bijna 15 kilo afvallen. Door zijn continuïteit en eerlijkheid, zorgt hij ervoor dat ik elke week mijn “weegmoment” op dezelfde tijd heb. In de app van het merk Tanita, kan ik precies mijn ontwikkeling zien en bijhouden. Hierdoor wil je ook gwn progressie zien, dus ik zou absoluut adviseren om een personal trainer te zoeken. 

Goedkopere oplossing

Mocht dit te duur zijn, kun je er ook voor kiezen om een vriend of vriendin te vragen om elke week op dezelfde tijd een foto te vragen van je weegschaal. Zo moet je elke week eerlijk zeggen hoeveel je weegt. Hierdoor heb je ook echt een stok achter de deur. 

ik wil afvallen maar heb altijd honger

Ik heb verschillende trucjes om mijn honger tegen te gaan tijdens het afvallen. Als ik s’avonds honger heb, stel ik mijzelf bijvoorbeeld de vraag: “Jenn heb je echt honger? Drink eerst eens twee glazen water en kijk dan nog eens”. Hierdoor is mijn honger gevoel ik al aardig gedempd. Daarbij wen je ook aan minder eten, hierdoor wordt het ook minder moeilijk. Ook helpt het om minder zout te eten, hierdoor hou je minder vocht vast en zul je meer “resultaat” zien, dit helpt bij mij altijd motiverend.

afvallen met wandelen, zonder sporten

Eerder liep ik veel hard. Dit vind ik simpelweg niet meer leuk. Ik vind het veel fijner om langer te wandelen en van de rust te genieten. Door langere wandelingen te doen, met dieren te wandelen, vaker de trap te nemen (ik weet het cliche, maar het is echt zo haha) verbrand je ook veel vet. Tegenwoordig heb ik écht het sporten achter mij gelaten en val ik nu af met wandelen. De combinatie is erg fijn voor mij, zo kom ik tot rust en kom ik aan mijn beweging. Ik stel voor om eens te beginnen met elke dag 10.000 stappen te zetten, zo kan je misschien wel 15 kilo afvallen!

Tot slot

Als je echt 15 kilo afvallen wil, dan kan dat. Je moet er alleen wel echt voor gaan! Je hoeft natuurlijk niet 15 kilo af te vallen, als je al tevreden bent, is dat het belangrijkst.Laat je niet verleiden, hou vol en je zult resultaat zien. Niet iedereen valt direct af, dus wacht het alsjeblieft af. Zoek een stok achter de deur en zoek naar de reden waarom je “moet” afvallen en hou het niet bij de wens van ik “wil” afvallen. Mocht je nog vragen hebben, let me know en good luck!

Ps. Hulp nodig om 15 kilo af te vallen te realiseren? Kijk dan bij mijn recepten naar inspiratie!