4 bezienswaardigheden in Krakau

Bezienswaardigheden in Krakau top 10 of top 4, hoeveel plekken kan ik in 5 dagen (incl. reis) zien? Ik reis in december naar Krakau omdat daar er een vriendinnetje van mij woont. Ze volgt er een studie en ik ben heel trots op haar. We zaten vroeger samen op het MBO en wie had gedacht dat wij het naar het HBO zouden schoppen, nou wij niet. Steffie SO naar jou.

Naast al onze bezoeken aan deze indrukwekkende plekken, is het vanzelf sprekend voor mij dat ik door de stad Krakau ga wandelen, we op heerlijke plekken gaan eten, we mooie plekjes of gebouwen zien en dat we het nachtleven van Krakau gaan ontdekken. Deze blog gaat immers alleen over de geplande bezienswaardigheden en niet over alles wat ik ga doen.

Bezienswaardigheid 1: Wieliczka-zoutmijn (Woensdagmiddag, dag 1)

Ik kom aan op de woensdag en wij hebben ons voorgenomen om die dag door de stad te lopen en de mijn spullen bij mijn vriendin af te zetten. Daarna kunnen we in Krakau rondlopen en een bezoek brengen aan de wieliczka-zoutmijn in Wieliczka. De mijn is ontzettend groot en het is een van de oudste zoutmijnen in de wereld. De gangen zijn meer dan 300 km lang en indrukwekkend. De ticketprijs voor de intree en het transfer ligt tussen de €25-35 euro mét gids.

Bron: https://www.polen.travel/nl/bezoeken/toeristische-attracties/unesco-werelderfgoed/wieliczka-de-wereldberoemde-zoutmijn

Bezienswaardigheid 2: De schietbaan in Krakau (donderdag)

Al onze wandelingen en lekkere eten in Krakau ontneem ik jullie even voor nu. Nu vertel ik jullie alleen over de bezienswaardigheden en een hiervan is de schietbaan in Krakau. Deze activiteit kwam ik al snel tegen bij het googlen naar bezienswaardigheden in Krakau. Deze schietbaan heeft een groot aanbod aan soorten geweren en ik (een soms PUBG spelend meisje) vind het natuurlijk wel weer eens vet om een geweer vast te houden en te schieten. Als ik kijk naar alle geweren die ze aanbieden, denk ik niet dat we iets te kort komen. Steffie zelf vertelde dat hier meerdere mensen waren geweest en dat ze goede verhalen hoorde. Ik heb een ticket gevonden voor €35 euro (basis pakket), maar je kan het zo gek maken als je wil.

2016, Hamburg. Jenn met een nepgeweer in een oorlogsmuseum in Hamburg.

Bezienswaardigheid 3: Zakopane en warmwaterbronnen vanuit Krakau (Vrijdag)

Ik weet nog niet of ik echt naar Zakopane én warmwaterbronnen ga. Deze dag ben ik alleen, omdat Steffie naar school moet. Wat ik graag wil doen is naar het gebergte en naar de Zakopane, maar hier zijn nog heel veel mogelijkheden voor. Zo kun je ook echt naar de bergtoppen, met een hondenslee op pad gaan (helaas te duur), naar de dorpen, maar ook naar de warmwaterbronnen. Zelf ben ik gek op Spa’s alleen weet ik niet hoe het is om alleen deze dagtrip te maken. Toch ga ik er wel vanuit dat ik hierheen ga en ik zal hier dan zeker een blog over schrijven! (Ticket voor Zakopane en warmwaterbronnen met vervoer vanuit Krakau = €79,00 euro.)

Bezienswaardigheid 4:  Auschwitz Brikenau tour

Ik denk dat het bezoeken van Auschwitz wel een belangrijke plek is. Deze plek heeft zoveel geschiedenis en is zo intens, dat ik daar graag langs wil gaan. Ik wil graag mijn respect betuigen en leren over de fouten van het verleden. De tickets met vervoer hiervoor liggen tussen de 25 euro en 55 euro.

Bron: Lasma Artmane

Nu zijn er in en rondom Krakau nog veel meer mooie plekken, maar dit zijn voorlopig onze plannen voor de korte reis. Als ik de plekken heb bezocht vertel ik hier over en vertel ik de aanraders en eventuele afraders. Bedankt voor het lezen en tot snel!

Jenn liefs logo Jennifer Wereldraadsel.nl

Wil je nog meer travelblogs lezen? Lees die dan hier: Travelblogs!