Wandelen met alpaca’s

Alpaca wandeling; dat klinkt nou leuk. En dat was het zeker, we vertellen je graag meer over onze ervaring.

Alpaca wandelen of wandelen met alpaca, dat is in een zin de stelling als je deze activiteit gaat ondernemen. De Alpaca’s zijn namelijk behoorlijk eigenwijs. Dit was ook wel te verwachten als je de leuke beestjes ziet staan, maar wij hadden de beesten nog nooit echt van dichtbij gezien. Ik vertel je in deze blog even kort hoe de activiteit verliep en of ik het aan zou raden. Mocht je nou willen wandelen met alpaca’s, laat het weten in de comments en ik stuur je het juiste adres.

Wat zijn alpaca’s?
Voordat je gaat wandelen met alpaca’s, is het wel handig om te weten wat een alpaca is. Een alpaca is een kameelachtige dier, dat ook wel berglama wordt genoemd. De beestjes komen uit Zuid-Amerika en behoren tot de zoogdieren. Het karakter van deze dieren is doorgaans rustig en leuk. De lama’s staan vaak bekend als een de dieren die spugen, maar dat valt bij de alpaca’s gelukkig wel mee.

Ontvangst op de Alpaca boerderij

De Alpaca boerderij waar wij op bezoek waren, was in de buurt van Veenendaal. Ik wou mijn vriend verrassen met iets wat hij leuk vindt en ik kan je vertellen: Hij vond het zeker leuk, haha. De boerderij lag iets wat verstopt in een afgelegen gebied en was bereikbaar via een zandweg/oude weg. Doordat wij iets aan de late kant waren, kwamen we een beetje akward aan. De groep stond al bij de beestjes en wij kwamen er voorzichtig bijstaan.

Informatie over het wandelen met alpaca’s

De alpaca’s stonden rustig bij de groep terwijl de begeleiders meer over de beestjes vertelden. Zo vertelde ze wat ze wel en niet eten, wat de eigenschappen van de specifieke alpaca’s waren en hoe we met de beestjes om moeten gaan. Ze hadden leuke namen en grappige gezichtjes. Nu waren ze net geschoren en dat was wel gek om te zien.

wandelen met alpaca (geschoren)
Geschoren Alpaca (wandelen met alpaca’s)

De Alpaca wandeling

Na de introductie kreeg ieder tweetal een alpaca. Zo hadden wij Harry, een beige alpaca. De alpaca was iets kleiner dan de andere, maar wel heel tam. Vervolgens gingen we met twee kleinere groepen en een begeleider op pad. We hebben toen denk ik een rondje gelopen van een half uur. In het midden kwamen we de andere groep nog tegen en namen we foto’s. Je loopt dan dus langs de weilanden, boerderijen en riviertjes door.

Terugkomst op de alpaca boerderij

Toen we eenmaal terug kwamen, liepen we een andere wei in. Hier kregen we brokken en hebben we alle alpaca’s lekker verwend. De beestjes vonden dit leuk en op een gegeven moment liepen ze los. Na het aaien en kijken, liepen we richting de zonovergoten tuin, waar we een koffie en wat lekkers kregen.

Review Alpaca wandeling cadeau

Nu is de vraag, was dit het waard? Zeker! We hebben een leuke middag gehad voor nog geen 20 euro per persoon, waarbij we lekker op ons gemak met de beestje hebben kunnen wandelen en knuffelen. Ook de koffie erna was goed geregeld en de mensen gastvrij, zeker een aanrader!

Alpaca wandeling
In Veenendaal hebben wij een leuke wandeling gemaakt met alpaca’s.

Tot slot

Ben jij nou ook enthousiast over wandelen met alpaca’s? Wij in ieder geval wel. Ons advies is wel om het niet te vaak te doen, een keer is leuk maar ik denk dat een tweede keer al snel saai wordt. Je loop tenslotte gewoon een rondje door weilanden en dat is nou verder niet zo spannend. Wil je nou meer travel aanraders weten in Nederland? Check dan deze pagina. De travelblog pagina laat een kaart zien waarin je kan zien waar we de activiteiten hebben uitgevoerd. Heb jij nou een aanrader? Dan horen wij het ook graag!